Produžene prijave za filmski festival FUSE

rok: 01.03.2019

Prijave za drugo izdanje filmskog festivala FUSE – Film Under Severe Experiment su produžene, a autori svoje filmove mogu prijaviti do 1. ožujka 2019.

Ovogodišnje izdanje donosi brojne novitete, a jedan od njih jest vrijeme trajanja festivala, koje je dulje za jedan dan, pa će festival trajati tri dana, od 9. do 11. svibnja. Prijaviti se mogu filmaši između 18 i 29 godina, a filmovi mogu trajati do 20 minuta.

FUSE festival – Film Under Severe Experiment međunarodni je filmski festival igranog filma s elementima eksperimentalnog. Cilj festivala je promocija takozvanih hibridnih filmova mladih autora i koji su na festivalskoj sceni manje zastupljeni. Autori će se natjecati u pet kategorija; za najboljeg redatelja, montažera, snimatelja, nagradu publike te Grand Prix.

Osim natjecateljskog programa, tijekom festivala bit će održan i bogat popratni edukativno – zabavni program.

Organizator festivala, Kinoklub Karlovac udruga je mladih koji se bave audiovizualnom umjetnošću, a cilj im je promicanje filmske i video kulture i srodnih umjetnosti. Uz autorsku produkciju, održavanje filmskih tečajeva i radionica, Kinoklub Karlovac najpoznatiji je po Filmskoj reviji mladeži i Four River Film Festivalu koje organizira u partnerstvu s Hrvatskim filmskim savezom te manifestacijama poput Riječnog kina, jedinstvenog open-air kina na obalama rijeka diljem Karlovačke županije, koja je trenutno jedina županija u Hrvatskoj bez funkcionalne kino dvorane.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 7 = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum