Projekcija dokumentarnog filma „Kontraband“ u Medulinu

Projekcija dokumentarnog filma „Kontraband“ Viviane Brkarić i Valtera Stojšića bit će održana u petak, 22. veljače u 20 sati, u Multimedijalnom centru Općine Medulin, a u sklopu projekta „Kulturni krug po općini Medulin“. Film će biti prikazan nakon uvodnog razgovora s Vivianom Brkarić i predstavljanja udruge Spod Učke.

„Tridesetih godina prošlog stoljeća za vrijeme talijanske vladavine proglašena je bescarinska zona na obalnom području tadašnje Kvarnerske provincije od Rijeke do Mošćeničke Drage te u Matuljima. Intrigantnu priču o kontrabandu – krijumčarenju donose kazivači od kojih se neki osobno prisjećaju vremena u kojem je lokalno stanovništvo u novonastaloj situaciji vidjelo priliku za način preživljavanja švercanjem robe iz slobodne zone. Gorskim putovima preko Učke nosila se roba i preprodavala. Kontraband je bio opasan i težak posao. Bilo je i pucnjave, pa su prilikom krijumčarenja i bježanja pred financom neki kontrabandijeri i stradali“, piše u opisu filma.

Udruga airsoft klub MUTILA Medulin u suradnji s udrugama Sakramenski i Format provodi projekt očuvanja, valorizacije i promocije istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja „Kulturni krug po općini Medulin“, u sklopu kojega će se od siječnja do lipnja 2019. godine, obilježiti osam značajnih datuma organizacijom deset raznolikih događaja za sve generacije mještana i zainteresiranih posjetitelja. Projekt „Kulturni krug po općini Medulin“ sufinanciran je sredstvima i proveden u suradnji s Općinom Medulin. Ovaj projekt proveden je uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum