Roberta Weissman Nagy pozvana na Art Biennale u Bangladešu

Pulska umjetnica Roberta Weissman Nagy pozvana je na prvi organizirani Art Biennale u Bangladešu od strane od organizatora – Institute of Fine Arts, University of Chittagong – te koordinatora Biennala Reyada S. M. Aplicirala je svoj recentni rad “Place with no Surface”, performans koji je nastao u suradnji s Christianom Pinzanom, do sada prikazan u Veneciji u palači Ca Zanardi za trajanja Biennala Arhitekture 2018.

„Na žalost nisam na otvorenju u Chittagonghu, a zbog razlike u vremenu direktan video samog prikazivanja performancea poklopio se točno u vrijeme moje nastave pa nisam direktno gledala projekciju i reakciju publike. Da sam bila tamo imala bih i prezentaciju svoje umjetničke prakse kroz organizirane seminare. Rad je uvršten u odabir performansa već prvog dana u prostorima Univerziteta Chittagong“, navodi Weissman Nagy.

U programu učestvuje 80 međunarodnih umjetnika iz 11 zemalja, a Roberta Weissman Nagy je jedina iz Hrvatske. U sklopu organiziranih sadržaja Biennale ima i Art Kamp za djecu te radionice umjetnika s djecom s popratnom izložbom.

Chittagong OpenArt Biennale 2019 prvi puta se odvija na otvorenom,javnom prostoru. Internacionalne umjetničke prakse privremeno će biti izložene u urbanim prostorima oblikujući grad u gigantsku izložbu s velikim protokom posjetitelja.

COAB 19 pruža otvorenu platformu za profesionalce vezane uz vizualnu umjetnost,dizajn,arhitekturu i druge kulturne sadržaje kojom se omogućava razmjena i edukacija umjetničkih praksi i rukopisa.

Slijedeća izložba Roberta Weissman Nagy bit će otvorena u je subotu, 9. ožujka u Umagu, a odvijat će se paralelno u Gradskoj Galeriji Umag i Muzeju Umag.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum