Uskoro izlazi kompilacija „Mladež bez Boga – Volume 1“

Montažstroj, Zagrebačko kazalište mladih, PDV i Ravno do dna su krajem prošle godine putem natječaja pozvali glazbene autore da naprave svoju autorsku skladbu naziva “Mladež bez Boga” i na taj način sudjeluju u društveno angažiranom kulturnom projektu.

„Podsjećamo kako je skladba mogla nositi i naziv na materinjem jeziku glazbenika ili jeziku vlastitog stvaralaštva, npr. “Omladina bez Boga”, “Mladina brez Boga”, “Jugend ohne Gott”, “Youth without God”, “Младина без Бог“, itd. Kao inicijatori ovog glazbenog projekta oduševljeni smo činjenicom da su materijali napravljeni i pristigli u vrlo kratkom razdoblju, točnije u nešto manje od 2 mjeseca od početka natječaja, uključujući i blagdanske dane“, navode organizatori.

Stručni žiri sastavljen iz redova PDV-a, Ravno do dna i Montažstroja odabrali su za izdanje devet autorskih skladbi, koje potpisuju sljedeća izvođačka imena, istaknuta abecednim redoslijedom:

Bigahye, Feta, Gloomie feat. DamXata, Hrvoje Štefanac, Izet Medošević, Marinada & Kozmodrum, PlaygroundHustle, Sinkauz, Xtematic.

Kompilacija koja će biti objavljena 22. veljače, dva dana nakon premijere istoimene predstave, kao segment interdisciplinarnog kulturnog projekta #mladezbezboga. U sklopu spomenutog interdisciplinarnog projekta, Montažstroj je održao i tribinu “Mladež bez boga / Mapiranje radikalizacija” na kojoj je raspravljano živimo li uistinu u doba radikalizacije. Ujedno i tribina i glazbena kompilacija „Mladež bez Boga – Volume 1“ paralelni su projekti, kao dijelovi procesa nastanka kazališne predstave “Mladež bez Boga” autora Boruta Šeparovića, u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i Montažstroja, koja će biti premijerno izvedena 20. veljače.

„Uzimajući u obzir specifičnost jednog ovakvog projekta, koji otvara neke nove dimenzije kreativnosti, odlučili smo produljiti natječaj i ostaviti ga otvorenim do daljnjeg. Nadajući se i predviđajući mogućnost da će paralelno sa održavanjem predstave pristići i neki novi glazbeni uratci, koji bi mogli dodatno obogatiti i nadograditi priču. I dalje pozivamo glazbenike da se uključe i participiraju, te predviđamo i objavljivanje nastavka kompilacije, „Mladež bez Boga – Volume 2“, u drugom dijelu godine. Koji riff svira mladež bez Boga, na koji beat repa mladež bez Boga, na koji bpm pleše mladež bez Boga – uskoro ćete čuti“, najavljuju organizatori.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum