22. KIK FEST – Festival klapa Istre i Kvarnera

22. KIK FEST – Festival klapa Istre i Kvarnera održat će se u subotu, 30. ožujka, s početkom u 19 sati, u velikoj dvorani Narodnog doma u Buzetu.

Na natjecateljskoj večeri nastupit će 12 klapa, 7 muških i 5 ženskih, koje će se natjecati za 1., 2. i 3. nagradu stručnog ocjenjivačkog suda, te za posebne nagrade: “Buzećanku” – nagradu publike i “Brkicu” – nagradu za najbolji izvedbu napjeva s elementima istarsko-primorskog glazbenog izričaja.

U kategoriji muških klapa natječu se:

– 4 iz Istarske županije (Lungomare iz Umaga, Brnistra iz Pule, Valdibora iz Rovinja i Pinguentum iz Buzeta

– 3 iz Primorsko-goranske županije (Škrljevo iz Škrljeva, Vinčace iz Novog Vinodolskog i Flumen iz Rijeke)

U kategoriji ženskih klapa natječu se:

– 2 iz Istarske županije ( Teranke iz Pule i Oleum iz Krasice)

– 3 iz Primorsko-goranske županije (Vidulice iz Rijeke, Puntape in Novog Vinodolskog, Bona Forma iz Krka).

O kvaliteti klapskih izvedbi odlučivat će tročlani stručni ocjenjivački sud kojega čine vrsni poznavatelji klapske pjesme: Jasminko Šetka iz Omiša, Davor Capković iz Zagreba i Tatjana Merkl iz Pule. Posebna gošća Festivala je Elis Lovrić, kantautorica i glumica iz Rapca.

Za one klape koje su se prijavile na Festival dalmatinskih klapa u Omišu (Pinguentum, Vinčace, Flumen, Teranke, Vidulice), ovogodišnje će izdanje KIK Festa ujedno biti i audicijski nastup pred povjerenstvom FDK. Naime, gosti 22. KIK Festa bit će visoki predstavnici omiškog Festivala: ravnatelj Mijo Stanić, umjetnički ravnatelj Dušan Šarac i Joško Plastić, inspicijent FDK u Omišu. To će tročlano povjerenstvo odlučiti koje će klape sa sjevernog Jadrana, temeljem  buzetske audicije, steći pravo sudjelovanja na izlučnim večerima, a onda i u samoj završnici omiškoga FDK, najstarijeg i najprestižnijeg klapskog Festivala, 53. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, koji će se održati u lipnju i srpnju 2019. godine.

Organizator Festivala je POU “Augustin Vivoda” Buzet, a suorganizator: Hrvatsko društvo skladatelja – HDS – ZAMP, koji ovu manifestaciju sufinancira iz sredstava koja služba ZAMP prikupi od javnog izvođenja narodnih umjetničkih tvorevina u izvornom obliku, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem natječaja HDS-a za potporu projekata tradicijske glazbe.

Pokrovitelji 22. KIK Festa su Ministarstvo kulture RH, župan Istarske županije i Grad Buzet.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum