HT nagrada za mlade

rok: 18.03.2019

Pokretanjem nove, pete nagrade natječajne izložbe HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost, želja je organizatora dodatno potaknuti razvoj likovnog stvaralaštva i interdisciplinarnosti među mladima i ostvariti njihovu afirmaciju na suvremenoj umjetničkoj sceni.

Za nagradu mogu konkurirati svi mladi umjetnici/ce do nenavršenih 27 godina, a formalno obrazovanje nije uvjet. Jedini uvjet je taj da njihovi prijedlozi, radovi i projekti slobodno, inovativno i angažirano tematiziraju viziju bolje budućnosti.

„Međunarodno stručno povjerenstvo od pristiglih će radova u novoj kategoriji „Za mlade” izabrati najuspješniji rad koji će biti izložen na izložbi HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost i nagraditi ga s 20 tisuća kuna. Stoga pozivamo sve mlade umjetnice i umjetnike, kreativke i kreativce koji svojim izričajem dočaravaju presjek umjetnosti i tehnologije u svakodnevnom životu, da se prijave na ovogodišnji natječaj HT nagrade, najveće i najznačajnije nagrade za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj“, javljaju iz HT-a

Natječaj je otvoren do 18. ožujka 2019., a prijaviti se može isključivo putem e-prijavnice.

Pri prijavi rada na natječaj potrebno je naglasiti da se rad prijavljuje u kategoriji „Za mlade”. HT nagrada za mlade nije otkupna već se isplaćuje autoru kao poticaj za daljnji rad.

Međunarodno stručno povjerenstvo HT nagrade će od pristiglih radova izabrati najuspješniji rad u novoj kategoriji „Za mlade“ i nagraditi ga s 20 tisuća kuna te izložiti kao integralni dio izložbe HT nagrade.

Izvor

Leave a Reply


2 + = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum