“Ključarica” Teatra Oz u porečkom kazalištu

Djecu i roditelje, kao i sve ljubitelje hrvatske predaje i baštine, u nedjelju, 31. ožujka u 17 sati u porečkom kazalištu očekuje Teatar Oz s interaktivnom predstavom „Ključarica (Priča čuvarica)“. U ovoj pripovjedno-lutkarskoj predstavi kriju se Mala vila, Djevojka iz ružmarina, kastavska Legenda o Šparožnoj jami, Rusalka i brojne druge, a koja će se priča uprizoriti ovisi o ključu koji gledatelji odaberu.

Ključarica je koncipirana kao kazališno buđenje svih osjetila pa se u predstavi isprepliću pripovijedanje, lutkarstvo, gluma, mirisi i okusi, dok svaku fantastičnu priču prati i glazba krajeva iz kojih dolaze. Songove potpisuje autorica predstave Mihaela Sirotnjak Železnik, a Ključaricu obogaćuju i skladbe etno skupine Veja. Također, svaku su priču likovno oblikovali renomirani umjetnici.

Tkana čistom dječjom igrom i poetskom atmosferom ova predstava kazalište pretvara u magično mjesto na kojem pomalo zaboravljene bajke, legende i predaje ponovo postaju žive. Iako u njoj mogu uživati baš svi, namijenjena je prvenstveno publici predškolskog i školskog uzrasta, a u 35 minuta Ključarica otključava jednu ili dvije priče.

Predstavu Teatra Oz iz Mošćeničke Drage izvodi sama autorica Sirotnjak Železnik, koja uz glazbu potpisuje i režiju te dramaturgiju. Za scenografiju i oblikovanje lutaka zaslužni su Tonči Adulmar i Anton Železnik, a za kostimografiju Tajči Čekada. Ulaznice je moguće rezervirati ili kupiti putem online rezervacijskog sustava Pučkog otvorenog učilišta Poreč na poveznici www.rezervacije-poup.hr.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + 9 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum