Kreće ciklus Glazbeni poučak 2019. u Rovinju

Prvi koncert rovinjskog ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak 2019. održat će se u srijedu, 6. ožujka u 18 sati u MMC-u Rovinj, a ulaz je slobodan. Nastupat će El Sistema, orkestar djece i omladine pod vodstvom dirigentske palice Petra Matoševića.

Istra ima jaku tradiciju muziciranja u sklopu amaterskih limenih glazbi i zborova, ali do sada nije imala simfonijski orkestar. El Sistema inicijativa je u sklopu udruge SO DO okupila djecu iz cijele Hrvatske i oformio dva centra – Istra i Zagreb u kojima djeluju dva orkestra. U razdoblju od 2014. g do danas nastupali su u: Zagrebu, Istanbulu, Londonu, Beču, Milanu i Ateni. Istarski orkestar, kojeg čine djeca i mladi iz cijele Istre, vodi mladi dirigent iz Sv. Lovreča.

Ciklus edukativnih koncerata namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici. Slijedi dugogodišnju tradiciju rovinjskih koncerata za mlade, a cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače…Izlaganja su dvojezična, prezentacije multimedijalne i događanja interaktivna s publikom. Autorice projekta su članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka i Nataša Dragun. Umjetnička voditeljica je Aleksandra Golojka.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 9 = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum