Poziv umjetnicima za prijave na edukativni program Noći performansa 2019.

rok: 07.04.2019

Pozivaju se umjetnici na sudjelovanje u edukativnom programu Noći performansa u okviru festivala Ganz nove Perforacije koji se održava od 27. lipnja do 2. srpnja u Zagrebu, u organizaciji udruge Domino, sa zasebnim programima u Rijeci, Osijeku, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Koprivnici. Na poziv se mogu javiti umjetnici iz Hrvatske. Rok prijave je 7. travnja 2019.

Noć performansa je site-specific događaj u okviru kojeg Festival Perforacije poziva umjetnike da predstave performanse, instalacije, eksperimente sa svjetlom/zvukom/pokretom, različite prostorne intervencije, participativne umjetničke projekte, itd.

Noć performansa je, ove godine, i dvomjesečni radni laboratorij za umjetnike, platforma za razmišljanje i edukaciju o mediju performansa te za iskušavanje i razvoj novih umjetničkih ideja koje u svoj fokus stavljaju specifičnu prirodu performansa.

Edukativni program Noći Performansa odvijat će se će se kroz tri trodnevna susreta pod mentorskim vodstvom kazališne redateljice Nataše Rajković. Kroz razgovore s mentoricom i gostima umjetnicima, kroz prezentacije, individualne i grupne konzultacije, istražit ćemo i pobliže objasniti specifičnost performansa kao medija, testirati motivacije ideja sudionika i zajednički raditi na razvoju predloženih  ideja i realizaciji performansa.

Do sada su svoje radove u okviru Noći performansa predstavili brojni umjetnici i umjetnički kolektivi, a među kojima su Siniša Labrović, Ivica Buljan, Oliver Frljić, Slaven Tolj, Željko Zorica, Room 100, Ivan Marušić Klif, Grupa ABS, Alen i Nenad Sinkauz i mnogi drugi.

Projekt je nedugo nakon prvog izdanja 2010. godine privukao inozemnu pažnju, te je tako osim u Zagrebu, Osijeku, Dubrovniku, Splitu, Zadru i Rijeci, Noć Performansa održana i u Beogradu, Ljubljani i Skoplju, Francuskoj (Brest, Caen), SAD-u (New York i Portland), te u Grčkoj (Atena). Projekt se provodi u okviru Mreže izvedbenih umjetnosti.

Radionice Noći Performansa održavat će se tijekom tri vikend susreta, odnosno 26.-28.4., 17.-19.5. te 7.-9.6.2019. (petkom od 16 do 21 sata, subotom i nedjeljom od 11 do 17 sati).

Noć Performansa održat će se 15.6. u Rijeci, 29.6. u Zagrebu, s gostovanjima u ostalim gradovima partnerima tijekom srpnja i kolovoza.

Edukacijski program Noći performansa je besplatan. Održava se u Zagrebu, a broj polaznika je ograničen. U želji da program učinimo dostupnim i onima koji ne žive u glavnom gradu, osigurali smo financijska sredstva za put i troškove smještaja za pet polaznika/ca. Stoga posebno ohrabrujemo zainteresirane koji žive i rade izvan Zagreba da se jave. Također, osiguran je i produkcijski budžet za realizaciju pojedinih performansa do 1.000 kn bruto.

Prijave se šalju na mail: ganznoveperforacije@gmail.com (subjekt: Noć performansa 2019.) do 7.4.2019., a trebaju sadržavati:

a) kratki opis ideje (projekta) koji želite realizirati i vaših potreba

– Ovisit će o fazi rada u kojoj ste (na početku, možda imate problem s idejom ili razradom koncepta; u sredini, tražite rješenje kako određeni materijal postaviti na scenu; pri kraju, možda imate tehnički problem ili se mučite kako sve zaokružiti…).

b) opišite u jednoj ili dvije rečenice glavni fokus svog dosadašnjeg umjetničkog rada

c) kontakt i kratka biografija

– Možete nam poslati i dodatne materijale (tekst, skice, video, fotografije…) koji će nam pomoći da se bolje upoznamo s vašim radom i potrebama.

Za eventualna dodatna pitanja možete pisati na: ganznoveperforacije@gmail.com, a o sudjelovanju ćete biti obaviješteni do 12.4.2019.

Izvor

Leave a Reply


+ 3 = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum