Predavanje Alena Tafre „Fašizam kao ekstremni eurocentrizam: geneza“ u Klubu Kotač DC-a Rojc

Predavanje Alena Tafre naziva “Fašizam kao ekstremni eurocentrizam: geneza” bit će održano u petak, 29. ožujka u 18 sati u Klubu Kotač Društvenog centra Rojc.

Alen Tafra je doktor filozofije i profesor povijesti. Nastavnik je povijesti i filozofije u Gimnaziji Pula više od dvadeset godina. Područje interesa prepoznaje naročito u filozofiji povijesti, intelektualnoj povijesti, filozofiji politike i filozofiji kulture, pritom naglašeno nastojeći oko razvoja interdisciplinarnog pristupa. Suradnik je na projektu Istarskoga povijesnog društva “Stoljeće europskog antifašizma. Istra između lokalnog i globalnog”.

Organizatori predavanja su Istarsko povijesno društvo i Klub Kotač.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 1 = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum