Radionice “SIngle-Board Computers & New Media Art Production”

rok: 05.04.2019

Međusektorska suradnja u praksi

• Studentska udruga Pula i Udruga Sonitus, u partnerstvu s Fakultetom informatike u Puli, predstavljaju besplatnu edukativnu radionicu “Single-Board Computers & New Media Art Production”

“Single-Board Computers & New Media Art Production” je edukativna radionica na temu upoznavanja i korištenja Single-Board računala u umjetničke svrhe, a provodi se u okviru edukativnog programa VisuaLab 2019. Cilj je prijenos specifičnog seta vještina i znanja u području informatike i tehničke kulture kroz zanimljive radionice te kreiranje mogućnosti razvoja stečenog znanja kroz praktični rad u području novomedijske umjetnosti. Krajnji rezultat radionica bit će multimedijska svjetlosna instalacija koja objedinjuje teorijska i praktična znanja i vještine stečene tijekom predavanja, a njeno premijerno prikazivanje održat će se u okviru sedmog izdanja Visualia festivala, od 19. do 21. runjna.

Provedbom projekta želi se potaknuti i doprinijeti razvoju lokalne umjetničke produkcije u području novih medijskih kultura i kulture mladih. Jedan od većih problema kvalitetnog (su)djelovanja i stvaranja u lokalnim zajednicima je manjak suradnje i konstruktivne komunikacije na međusektorskoj razini te provedba radionice uspješno adresira takav problem, spajajući nezavisnu kulturu i obrazovanje putem partnerstva dviju neprofitnih udruga (Studentske udruge Pula i udruge Sonitus) sa visokoobrazovnom institucijom (Fakultetom informatike u Puli).

Poziv studentima za prijavu i upis na radionicu objavljen je 20. ožujka i bit će otvoren do maksimalnog ispunjenja kapaciteta (15 polaznika), a najkasnije do 5. travnja.

Više detalja o samoj radionici i pristup on-line prijavnici: http://bit.do/SBC2019.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, možete nas kontaktirati putem e-maila (udruga.sonitus@gmail.com) ili telefonom (091/212- 0442, Ivana Bolković).

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum