Reprize i Dani muzičke akademije u Puli u Istarskom narodnom kazalištu

Tjedni program Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula počinje u utorak, 26. ožujka u 8.45 sati reprizom predstave forum-kazališta „#tonijeljubav“. Predstava će igrati i u petak 29. ožujka u 11.30 sati.

Predstava forum-kazališta „#tonijeljubav“ nastala je u suradnji Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula i Sigurne kuće Istra. U njoj sudjeluju članovi Dramskog studija INK-a, koji kroz glumačku igru govore o problemima i izazovima odrastanja kada su u pitanju prve mladenačke veze. Što je ljubav, a što nije ljubav? Može li se voljeti nekoga ucjenom, manipuliranjem, kontrolom, nasiljem? U složenim međuljudskim odnosima pitamo se: Što je ono što je zdravo, a što nezdravo u odnosu? Cilj forum-kazališta jest potaknuti dijalog, razgovor, ali i pružiti mogućnost igranja u određenim scenama predstave s namjerom da gledatelj u simuliranom prostoru dramatizirane priče izrazi svoje razmišljanje i zauzme stav. Predstava forum-kazališta „#tonijeljubav“ namijenjena je srednjoškolskoj publici, ali i svima koji se žele koristiti kazalištem kao alatom u boljem razumijevanju društvenih odnosa. Do sada je predstava izvedena deset  puta, a vidjelo ju je 600 učenika pulskih srednjih škola.

Autori predstave su: Mirjana Andrić, Aleksandar Bančić, Leon Batel Stojkovski, Lucija Brkić, Donata Butković, Nikola Dubroja, Alja Erjavec, Gregor Flego, Marko Gašparović, Michelle Salome Kursar, Moris Nikolić, Marijana Peršić, David Rovis, Leonarda Sep, Iman Šehić, Nikolina Tomić, Ema Vještica, Fran Vozila i Laura Vuković.

Isti dan u podne na rasporedu je repriza obljetničke predstave „Ljetopis“ autora i redatelja Luke Mihovilovića u kojoj igraju Lara Živolić i članovi Dramskog studija INK. U srijedu 27. ožujka u 20 sati INK obilježava Svjetski dan kazališta izvedbom predstave „Mistero buffo“ Darija Foa u režiji i izvedbi Valtera Roše.

Koncerti Dana Muzičke akademije u Puli održavat će se u INK-u, a prvi na redu, koncert Muzičke akademije u Puli je u četvrtak 28. ožujka u 20 sati. U petak 29. ožujka u 12 sati na programu je „Filmska glazbena avantura: nastavni projekt studenata Odsjeka za glazbenu pedagogiju“, dok je u će u 20 sati u sklopu 25. obljetnice studija klasične harmonike nastupiti ukrajinski harmonikaš Pavlo Fenjuk. U subotu 30. ožujka u 20 sati na programu je koncert studenata i profesora Muzičke akademije Sarajevo.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 − = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum