V. CIKLUS PREDAVANJA „KAŠTEL ROTA U MOMJANU“

Peti po redu Ciklus predavanja „Kaštel Rota u Momjanu“ bit će održan u četvrtak, 28. ožujka u 19 sati u prostorijama ZT Momjan (Trg Sv.Martina br.8). U sklopu ovog ciklusa Iva Silla će održati predavanje na temu „Uvod u interpretaciju baštine“.

„Predavanje s elementima radionice predstavit će vrijednost korištenja interpretacije baštine prilikom kreiranja kulturno-turističkih proizvoda. Cilj predavanja je osvijestiti alate koji pomažu posjetiteljima da se dubinski povežu s baštinom. Uz pomoć primjera Kaštela Rota, raščlanit ćemo elemente interpretacije baštine kroz sljedeće teme: Kratka povijest interpretacije baštine; Karakteristike i korištenje interpretacije; Trokut interpretacije i angažiranje posjetitelja; Osobna i neosobna interpretacija; Detektiranje poruka i dubljeg značenja; Suvremene prakse: tematske ture, oživljena povijest, gamificirani proizvodi, interpretacijski centri i dr.“, navode organizatori.

Iva Silla je trenerica certificiranih interpretacijskih vodiča i domaćina te certificirana interpretatorica oživljene povijesti europske organizacije za interpretaciju baštine Interpret Europe. Svoju je karijeru interpretatora počela kao autorica i voditeljica pripovjedačkih i gamificiranih turističkih obilazaka Zagreba iz programa Secret Zagreb.

Projekt je financiran od strane Odjela za kulturu Istarske županije.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 − 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum