VISUALIA FESTIVAL 2019 – Javni poziv umjetnicima

rok: 31.03.2019

Potaknuti željom za što raznovrsnijim programom tijekom tri festivalska dana, 4. ožujka 2019. godine Udruga Sonitus je, kao glavni organizator Visualia festivala, objavila ”Javni poziv umjetnicima i umjetničkim organizacijama na predlaganje vlastitih umjetničkih djela i/ili radova za sudjelovanje u okviru programa sedmog izdanja Visualia festivala”. Ovaj poziv namijenjen je svima koji djeluju u domeni novomedijske kulture te suvremene umjetnosti na lokalnoj, nacionalnoj i internacionalnoj razini.

Visualia je prvi festival svjetla i novih medija u Hrvatskoj, a organizatori su udruga Sonitus i Turistička zajednica grada Pule, uz suorganizatore Arheološki muzej Istre te Povijesni i pomorski muzej Istre. Djeluje od 2013. godine, jedna je od glavnih kulturnih manifestacija u Puli i Istarskoj županiji, te u tri dana okuplja preko 15,000 posjetitelja. Ovogodišnje 7. izdanje Visualia festivala, održati će se od 19. do 21. rujna 2019. godine.

Javni poziv obuhvaća dvije kategorije prijave :

  1. kategorija: 2D/3D video mapping
  2. kategorija: svjetlosne instalacije

Geslo Visualia festivala, ”A Diffirent Kind of Innovation”, light motiv je i ovogodišnjeg izdanja koji je upotpunjen festivalskom temom ”SPEKTAR BOJA”.

Sve informacije, dokumentaciju i upute vezane uz samu prijavu moguće je pronaći na mrežnoj stranici Visualia festivala.

Rok za prijavu umjetničkih djela i/ili radova je 31. ožujka 2019. godine u 21 sat.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 6 = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum