CKPIS: Predavanje Andrewa Hodgesa: „Purger i anđeli? Etnografija zagrebačke navijačke scene“

Gost u programu CKPIS-a za travanj socijalni je antropolog Andrew Hodges koji će govoriti na temu „Purger i anđeli? Etnografija zagrebačke navijačke scene“. Predavanje će se održati u srijedu, 24. travnja u 18 sati na pulskom Filozofskom fakultetu, u Dvorani Slavka Zlatića (Ronjgova 1, prizemlje, čitaonica).

U predavanju će biti riječi o spoznajama stečenim u etnografskom istraživanju antifašističke navijačke udruge Bijeli anđeli te o njihovoj usporedbi s Bad Blue Boysima, o čemu je Hodges nedavno objavio knjigu. Fokus je na Birmingham School of Cultural Studies (CCCS) i mogućoj primjeni njihove teorije na post-jugoslavenski i hrvatski kontekst. Bit će riječi o temama poput navijačke autentičnosti, rodnih uloga, hegemonije i političke ideologije u navijačkoj supkulturi.

Dr. sc. Andrew Hodges je socijalni antropolog zaposlen na Leibniz institutu za studije istočne i jugoistočne Europe u Regensburgu. Njegovo područje istraživanja uključuje antropologiju rada postoscijalističke Europe i politiku aktivizma među nogometnim navijačima u Hrvatskoj. Objavio je brojne radove na te teme, uključujući i knjigu “Fan Activism, Protest and Politics: Ultras in Post-socialist Croatia” (Routledge).

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 3 = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum