“Duboki rezovi” u kinima

Tijekom travnja u kinima diljem Hrvatske prikazivati će se omnibus “Duboki rezovi”, koji je nastao u produkciji tvrtke Kinematograf.

Omnibus se sastoji od tri priče (Trešnje, Smrt bijela kost, Predmeti koji tonu), nastale prema književnim predlošcima, koje redateljski potpisuju Dubravka Turić, Filip Mojzeš i Filip Peruzović, a bave se tretmanom nasilja iz dječje perspektive. Najpoznatija je epizoda “Trešnje” (Dubravka Turić), tragična priča o odrastanju u dalmatinskom zaleđu, koja je premijerno prikazana lani u Cannesu i polučila je jako dobre kritike. U “Dubokim rezovima” glume brojni cijenjeni glumci među kojima su: Lana Barić, Nikša Butijer, Areta Ćurković, Milivoj Beader, Jadranka Đokić, Živko Anočić i drugi.

 

E. L.

Leave a Reply


+ 5 = 14

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum