FeeZURA: Krešimir Certić Mish – maskote

Poznati hrvatski ilustrator Krešimir Certić Mish će održati predavanje na temu maskota u srijedu, 24. travnja u 19 sati u Dnevnom boravku Rojca, a u sklopu radionice stripa i ilustracije projekta FreeZURA.

Po definiciji maskota bi bila osoba, životinja ili stvar koja donosi sreću. Maskote najčešće predstavljaju skupine sa zajedničkim identitetom ili se izrađuju u marketinške svrhe.

Krešimir Certić odrastao je u Kutini do upisa na Grafički fakultet u Zagrebu. Posljednjih petnaest godina profesionalno se bavi ilustracijom, dizajnom, stripom i animacijom.  Ilustrirao je za Modru lastu, Smib, Frku, Zvrk, Jutarnji list, Klik, Playboy, National Geographic Junior, Novosti, Le Monde diplomatique, Insider, Moj planet, Puls, Nacional, Globus… Autor je animacije, crteža I režije serijala “Pamet u glavu” – duhoviti portreti filozofa (20 epizoda po 5 min /HRT). Ilustratrirao je dječje knjige; Anto Gardaš – Tajna jednog videozapisa, Branka Primorac – Maturalac, Hrvoje Hitrec – Matko na štakama, Mladen Kopjar – Ljubav, padobranci i izvanzemaljci, Školska knjiga, Hrvoje Kovačević – Tajna graditelja straha, Školska knjiga, 2013. Član je Hrvatske zajednice  samostalnih umjetnika (HZSU) i Hrvatske udruge likovnih umjetnika  primijenjenih umjetnosti (ULUPUH). Od 2004 do 2010. Godine vodio i uređivao emisiju o stripu Crtani romani šou na radiju 101, a od 2006. Do 2013. Godine vodio je radionice stripa na A&M festivalu u Puli.

Radionicu stripa i ilustracije FreeZURA vodi Petra Gardijan, a predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija predavanja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 507.562,24 kuna, od čega je 431.427,90 kuna sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 1 = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum