Izložba Alekseja Orela “Ovo (ni)je ništa novo – Ne dajte da vas obmanjuju” u Galeriji 5Kat u DC-u Rojc

Izložba Alekseja Orela naziva “Ovo (ni)je ništa novo – Ne dajte da vas obmanjuju” bit će otvorena u subotu, 20. travnja u 20 sati u Galeriji 5Kat na drugom katu Društvenog centra Rojc. Osim izložbe, atmosferu ce podići ekipa Groovoteke selekcijom soula, funka i diska.

„Izložbom „Ovo (ni)je ništa novo – ne dajte da vas obmanjuju“ Aleksej Orel predstavlja više ciklusa koji nikada nisu izlagani, a za koje je temeljito proučio stereopsis te izradio pet ciklusa stereoskopija. Isti će biti prikazani u formi aniglafskih ispisa, ispisa za stereoskop iz 1896. godine (za koji vas autor moli da ga koristite s pažnjom kakvu i zaslužuje), digitalnim polarizirajućim stereoskopskim prikazom te naposljetku kinetičkim uratkom za Google VR card box. Autor smatra da nas svakih 30-ak godina kroz posljednje stoljeće i pol netko želi uvjeriti da je on ovdje i sada izmislio stereoskopiju te je moćno naziva IMAX 3D kino ili Sony Playstation VR, itd. 50 radova koji će biti prikazani na ovoj izložbi sažetak su višegodišnje fascinacije prostorom i vremenom kroz koje autor prolazi vođen čistom znatiželjom i zaigranošću koje bi ovom prigodom želio podijeliti s publikom kako malom tako i velikom. Posebno ga veseli koncept 5Kata i Groovoteke koji mu omogućuju da na ovaj jedinstveni način u vrlo kratkom vremenu od dogovora do realizacije pop up izložbom iskomunicira svoj rad izvan ikakvih zadanih formi“, piše u opisu izložbe.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum