Konferencija „Važnost javnih politika EU za razvoj civilnoga društva“ u kinu Valli

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, Europe Direct Informacijski centar (EDIC) Pula i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organiziraju konferenciju „Važnost javnih politika Europske unije za razvoj civilnoga društva“ i info dan #Ovajputgasam.eu koji će biti održani u petak, 5. travnja s početkom u 9 sati u pulskom kinu Valli.

„Konferenciju smo organizirali kako bi svim zainteresiranima približili temu javnih politika, informirali OCDe, studente i ostale zainteresirane o procesima i načinima donošenja javnih politika u Europskoj uniji, ali kako bi kroz predavanja i panel razgovor osvijestili koliko je i zašto je važno stvarati uvjete za razvoj civilnoga društva, kao jednog od osnovnih temelja za razvoj zajednica i društva općenito. Osim što će svim zainteresiranima biti približen pojam javnih politika, stručnjaci u tom području govoriti će i o važnostima javnih politika koje omogućuju razvoj civilnog društva, biti će predstavljene i Europske politike važne za razvoj civilnog društva.Održati će se i panel razgovor o ulogama javnih politika u razvoju lokalnih zajednica sa posebnim naglaskom na razvoj civilnoga društva, kao važnog čimbenika razvoja lokalnih zajednica, te kroz razgovor pokušati odgovoriti jesu li Europske politike za razvoj civilnoga društva jasne“, navode organizatori.

U sklopu konferencije održati će se i Info dan Europski izbori 2019. kako bi se potaklo sve građane da izađu na izbore i glasaju, jer time sudjeluju u kreiranju Europe u kojoj žele živjeti. Europa pripada svima nama, a glasovanje u europskim izborima prvi je korak kojim doprinosimo europskoj demokraciji.

Nakon jutarnjeg programa slijediti će radionica o kreiranju javnih politika, koju će održati dr.sc. Anka Kekez Koštro sa Fakulteta političkih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu.

Događaj je namijenjen predstavnicima organizacija civilnoga društva, jedinicama lokalne samouprave, učenicima srednjih škola i studentima te ostalim zainteresiranima koji se mogu prijaviti na sljedećoj poveznici.

PROGRAM:

08:30 – 09:00 Prijave

09:00 – 10:00 Uvodna predavanja

Što su javne politike, dr.sc. Anka Kekez Koštro, Fakultet političkih znanosti, Sveučilište u Zagrebu

Europske politike važne za razvoj civilnoga društva Europe, Mario Munta, Fakultet političkih znanosti, Sveučilište u Zagrebu

Tomislav Korman, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj

10:00 – 10:30 Primjeri dobrih praksi: Uloga organizacija civilnoga društva u kreiranju javnih politika

Coffe break

10:45 – 12:30 Panel razgovor:  “Uloga javnih politika EU u razvoju lokalnih zajednica – poseban naglasak na razvoj civilnoga društva, kao važnog čimbenika razvoja lokalnih zajednica”

Sudionici:

dr.sc. Anka Kekez Koštro, Fakultet političkih znanosti, Sveučilište u Zagrebu

Helga Može Glavan, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva

Mario Munta, asistent/predavač na kolegijima Javne politike i javne politike EU, Fakultet političkih znanosti, Sveučilište u Zagrebu

izv. prof. dr. sc. Kristina Afrić Rakitovac, Fakultet za ekonomiju i turizam “Dr. Mijo Mirković” Pula

Marko Boko, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj

13:00 – 16:00 Radionica: Kreiranje javnih politika, dr.sc. Anka Kekez Koštro, Fakultet političkih znanosti, Sveučilište u Zagrebu

Mjesto održavanja radionice: Centar za EU i međunarodnu suradnju, Riva 8, Pula (zgrada „Admiraliteta“).

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 8 = 16

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum