„Nebo nad Berlinom“ Wima Wendersa u Klubu Pulske filmske tvornice

Projekcija igranog filma „Nebo nad Berlinom“ Wima Wendersa iz 1987. godine na programu je u četvrtak, 18. travnja u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice.

Everett Collection / Rex Features ( 716635a )

 

„Berlin je ispunjen anđelima koji slušaju misli smrtnika i pokušavaju ih utješiti. Jedan od njih, Damiel, poželi postati čovjek nakon što se zaljubio u prelijepu Marion, umjetnicu na trapezu…“, piše u opisu filma.

„Nebo nad Berlinom“ kultno je Wendersovo ostvarenje, nagrađivano na mnogim festivalima za kojeg je na festival u Cannesu 1987. godine nagrađen kao najbolji redatelj. Europska filmska akademija, kojoj je Wenders danas predsjednik, nagradila je film 1988. godine nagradom za režiju i sporednu ulogu.

Wim Wenders (1945.) njemački je filmski redatelj, fotograf i profesor na Hochschule für bildende Künste Hamburg. Wenders je smatran za jedno od najvažnijih lica “Novog Njemačkog Vala” 70-ih i jedan je od osnivača njemačke distribucijske kompanije “Filmverlag der Autoren”. U Berlinu 1977. osniva svoju produkcijsku tvrtku “Road Movies” koja je uz većinu njegovih filmova producirala i radove Kena Loacha. Wim Wenders dobitnik je Zlatne Palme u Cannesu za film “Paris, Texas”, Zlatnog Lava u Veneciji, te je tri puta nominiran za nagradu Oscar američke Akademije.

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada Kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum