Predstavljanje knjige “Žubor duše” u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici

Knjiga Žubor duše Josipa-Joze Marića bit će predstavljena u četvrtak, 25. travnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. O knjizi će uz autora govoriti urednik izdanja Igor Žic, glumac Šandor Slacki i Vedran Šilipetar.

„Lirika Josipa-Joze Marića izvire iz igre mladosti zalutale u jesen života. Tu se uozbiljuje u sadašnjosti bremenitoj vječitim čovjekovim problemima i tajnama života i smrti. Njegovoj suptilnoj duši dovoljan je mali dašak poticaja da bi nastala pjesma. Cvrtkut ptica, žubor potoka, velići mora, radost djeteta, Božanska ljepota prirode koja nas okružuje i plemenita igra Duha potoka su i osnova tkanja njegovoj poeziji. On je u relativno kratkom vremenu napisao oko 370 svjetovnih i duhovnih pjesama (za odrasle i djecu). Autor živi i piše u jednom od najljepših primorskih gradova svijeta – drevnoj Puli“, piše u opisu knjige.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum