Premijera filmova 9. Škole animiranog filma u Klubu Pulske filmske tvornice

Tri kratkometražna animirana filma nastalih na 9. Školi animiranog filma pod mentorstvom Lee Vidaković i asistentice Dorotee Cerin, koja se održala ove godine od 15. ožujka do 29. travnja bit će prikazano u utorak, 30. travnja s početkom u 19 sati u Klubu Pulske filmske tvornice.

Program:

Ivica Kajfeš, Tedi Veličković, Emili Banko, Matija Budimir i Erik Miuša:

„D.Đ.B.DŽ. u questu za najbolji sendvič“

Pio Ferlin, Dora Ujčić, Aurora Nađ i Ivica Kajfeš:

„Evolucija plastelinskog bića u tri čina“

Aurora Nađ, Doria Matošević i Matija Budimir:

„Gradski duhovi“

Projekciji će uslijediti Kritičko rešeto, čija će gošća ovoga puta biti osnivačica i suvoditeljica Filmsko –kreativnog studija VANIMA iz Varaždina Dubravka Kalinić Lebinec, koja će putem videolinka analizirati i komentirati filmove polaznika.

Nakon dodjele diploma polaznicima slijedi zakuska uz projekcije filmova nastalih na prethodnim Školama animiranog filma.

Lea Vidaković, voditeljica radionice studirala je na odsjeku grafike pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i animaciju na Volda Sveučilištu u Norveškoj. Magistrirala je audiovizualne umjetnosti na Royal Academy of Arts (KASK) u Belgiji a trenutno piše doktorat na Nanyang Technological University u Singapuru. Autorica je nekoliko animiranih filmova u tehnici lutka animacije s kojima je sudjelovala na nizu domaćih i međunarodnih filmskih festivala.

Dorotea Cerin, asistentica radionice završila je preddiplomski studij kulturalnih studija na Filozofskom fakultetu u Rijeci i diplomski studij novih medija, Odsjek animiranog filma i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

9. Školu animiranog filma financijski su podržali Grad Pula i Zaklada Kultura nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum