Revija suvremenog srpskog filma u Kinu Valli

Revija suvremenog srpskog filma na kojoj će se prikazati pet dugometražnih filmova nastalih tijekom 2018. godine bit će održana od 12. do 16. travnja u pulskom kinu Valli. Reviju otvara „Južni vjetar“ (r. M. Avramović) kriminalistički film o mladom pripadniku podzemne bande u Beogradu koji ugrožava sebe i svoju obitelj kada presretne put mafijaškog vođu koji radi za šefa policije. Na projekciji će prisustvovati koscenarist filma, Petar Mihajlović.

Obiteljska pustolovina „Zlogonje“ (r. R. Miljković) priča je o djevojčici i dječaku koji su uvjereni da im je nova maćeha zapravo vještica. „Ederlezi Rising“ (r. L. Bodroža) znanstveno je fantastična erotska drama o astronautu koji ponovno pokreće operativni sustav androida kako bi je pretvorio u nešto najbliže stvarnoj osobi. Drama „Banditi u potrazi za mamom“ (r. K. Ristić) govori o tri brata i sestre koji upadnu u loše društvo te ih policija smješta u dom za nezbrinutu djecu, a jedini koji je uspio pobjeći traži način da spasi ostale. Posljednji film na rasporedu je „Uspavanka za vojnike“ (r. P. Antonijević) ratni film o učitelju biologije, ratnom veteranu iz Prvog svjetskog rata koji dolazi na proslavu dvadesetogodišnjice rata gdje nailazi na ostarjelog komandanta te zajedno prizivaju sjećanja njihove Pete divizije.

Revija suvremenog srpskog filma održava se u sklopu Festivala srpske kulture a organizirana je u suradnji s Klubom  Srba Istarske županije, SKUC-om i Filmskim centrom Srbije, i Pula Film Festivalom.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + 7 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum