Tea Bičić i Gloria Sellan izlažu u Grožnjanu

Gradska galerija Fonticus u četvrtak, 18. travnja u 19 sati, predstavlja dvije samostalne izložbe: „Sinergije karbona“ Tee Bičić i „Propitivanje prostora“ Glorije Sellan.

„Tea Bičić predstavlja niz radova izvedenih akrilom i ugljenom. Većina ovih slikocrteža je na platnima. Ona su najčešće oker/smeđih tonova. Na njih umjetnica intervenira, ne prekrivajući sasvim pozadine, pa one bivaju sastavnice radova. Ne znamo je li autorica krenula od ideje oblika ili od poteza/fleke. Očito je da se udaljava od prepoznatljivih motiva i nudi kompozicije čistih likovnih vrijednosti. To čini pomoću boje, linije, zasjenjenja i nadasve osobne koncentracije, skoro meditacije. Gloria Sellan predstavlja nekoliko radova koji u postavu nude trodimenzionalnu instalaciju. Ovaj niz predmeta i autorici je nov: započet je ove godine. Ona nastavlja propitivanje granica grafičkog medija, pa radovi prelaze u područje prostornih konformacija. Okruženi smo istostraničnim kvadratima/kockama na kojima nalazimo točkaste intervencije snažnim kolorom. Točka je ovdje jasna likovna i optička vrijednost kojom umjetnica određuje prostore. Hod galerijom dodatno dramatizira dojam. Tragovi boja, sjene i transparentni tekstilni materijal našim kretanjem uzmiču jasnom pogledu. Doživljaj se ostvaruje kroz vidna zamućenja“, navodi kustos izložbe Eugen Borkovsky.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 − 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum