“Teret” u hrvatskim kinima

Jučer (18. travnja) je u domaćim kinima počelo prikazivanje filma „Teret“, srpskog redatelja Ognjena Glavonića, koji je čak dva filmska djela posvetio istoj temi.

U dokumentarcu „Dubina dva“ bavio se tajnom operacijom srpske države, koja je uključivala prebacivanje ubijenih kosovskih civila u Srbiju kako bi se prikrio zločin. Istom temom bavi se i u igranom filmu „Teret“, ali iz perspektive vozača kamiona s kompromitirajućim teretom kojega glumi Leon Lučev. „Teret“ je mučan film ceste s malo riječi, koncentriran na šutljivu i sugestivnu pojavu glavnog lika, koji gledatelju otvara put u balkansko srce tame. Film je prošle godine prikazan u Cannesu, osvojio je nagradu Srce Sarajeva, kao i još desetak nagrada na međunarodnim festivalima.

 

E. L.

Leave a Reply


+ 5 = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum