Dani Slovenskog filma u Kinu Valli (16.-19. svibnja)

Četverodnevni Dani Slovenskog filma 2019. započinju u četvrtak, 16. svibnja u Kinu Valli. Manifestaciju otvara obiteljski film „Gajin svijet“ (r. P. Bratuša) koji donosi priču o otuđivanju od roditelja i opasnostima a koje vrebaju na internetu. U petak će se, uz gostovanje redatelja Amira Muratoviča i producenta Rade Likona prikazati film „Cankar“ (r. A. Muratovič) igrano dokumentarni film o velikom piscu Ivanu Cankaru. Slijede još filmovi „Na svojoj zemlji“ (r. F. Štiglic) prvi slovenski zvučni film koji je digitalno restauriran 2018. godine, o malom slovenskom selu i životu njegovih stanovnika pod njemačkom okupacijom i višestruko nagrađivani „Rudar“ (H. A. Wojcik Slak) o Aliji Bašiću, imigrantu bosansko-hercegovačkog podrijetla, koji radi za rudarsku tvrtku koja otpušta radnike i rasprodaje imovinu.

Program je ostvaren u suradnji sa Slovenskim kulturnim društvom Istra i Slovenskim filmskim centrom, a cijena ulaznice iznosi 10 kuna po projekciji.

Više o filmovima možete pronaći ovdje.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 + 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum