Izložba Polaroid fotografija Vjerana Juhasa “INSTANTIABLE” u HUIU galeriji

Otvorenje izložbe Polaroid fotografija Vjerana Juhasa “Instantiable“ bit će održano u četvrtak, 16. svibnja u 20.30 sati u pulskoj HUIU galeriji.

„Iako se Polaroid fotoaparati, i oni koji koriste tu tehnologiju, nazivaju “instant fotoaparatima” u današnje vrijeme oni su daleko od toga. Taj nekadašnji trenutak se danas, u doba naprednije tehnologije, smatra vječnošću. Tih 15-ak minuta koje trebaju da se taj divni moment za pamćenje razvije i u potpunosti ukaže pred vašim očima. Upravo ta neizvjesna mala vječnost je ono što budi draž i ljubav naspram toj zapostavljenoj tehnologiji. A nakon što se taj trenutak manifestira on postaje vječan, a i jedinstven zbog svog formata koji je neponovljiv i ne umnoživ. Taj pomno odabrani kadar, promišljen i zamišljen također trajno zauzima mjesto u sjećanju jer mu se treba posvetiti i doživjeti ga. I tako nezasitno ponovo i ponovo u nedogled. Ova izložba je pokušaj da i vi probate doživjeti, makar u minutnoj mjeri, te trenutke koji su ostali zarobljeni u tim malim plastičnim okvirima. Da svojim očima upijete te svojstvene boje i motive te ih ponesete sa sobom u sjećanju, pa makar na jedan instant“, navodi autor.

Izložba ostaje otvorena do 30. svibnja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 3 = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum