Izložba Selme Selman “Evropa Boss Light” u Galeriji Poola

Izložba Selme Selman naziva “Evropa Boss Light” bit će otvorena u četvrtak, 30. svibnja u 20 sati u pulskoj galeriji Poola.

„Selma Selman je mlada umjetnica iz Bihaća, koja kroz medij slikarstva, performansa, videa te, u posljednje vrijeme, eksperimente s virtualnom stvarnosti, propituje teme romskog ženskog iskustva, proizvodne odnose, kao i pitanja moći unutar kapitalističkog i patrijarhalnog sustava. Čvrsto uvezuje aktivizam i umjetničko djelovanje, vlastito življeno iskustvo i priče o odnosima, patnji i borbi s kojima se mnogi poistovjećuju. Izložba “Evropa boss light” je osobna priča. Selma slika na upotrijebljenim i odbačenim metalnim predmetima, mahom pronađenim na ulici. Ti predmeti za umjetnicu imaju dubok i osoban značaj. U okruženju u kojem Selma odrasta sakupljanje i preprodaja odbačenih, uglavnom metalnih predmeta, znači izvor prihoda te osiguranje egzistencije. Slikajući upravo na takvim objektima, Selma kreira jedinstvenu “Urbanu pastoralu”, intimni dnevnik o egzistenciji i borbi za život. Njime kao da poručuje da zadani okviri u kojima se čovjek zatekne nisu nepremostivi te da se, uz određene napore postojeće granice mogu i trebaju prelaziti kako bi naš život poprimio novi smisao“, piše u opisu izložbe.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + = 13

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum