KONCERT “Orchextrà” orkestra u Bujama

Koncert “Orchextrà” orkestra bit će održan u petak, 17. svibnja s početkom u 19 sati crkvi Sv. Servula u Bujama.

Glazbena škola “Carducci-Dante” iz Trsta osnovala je prije tri godine “Orchextrà”, orkestar koji čine učenici srednjih škola regije Friuli-Venezia-Giulia, a kojeg vode profesori Silvio Quarantotto i Erik Žerjal. „Orchextrà“ promovira što je više moguće suradnju s drugim studentima i profesionalcima na regionalnom teritoriju stvarajući tako nova poznanstva i povezujući kulturne i povijesne posebnosti.

Koncert u crkvi Sv. Servula u Bujama otvorit će se bujski pijanist Andrea Furlan, „Koncertom za glasovir i orkestar op. 15 n. 1“ od Beethovena. Uz mnoga druga izvedena dijela, orkestar će već tradicionalno koncert završiti interpretacijom filmske glazbe (Djawadi „Game of Thrones Suite“, F. Mercury „Bohemian Rhapsody“), želeći tako spojiti klasičnu i popularnu glazbu stvarajući jedinstven doživljaj.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 4 = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum