Nastup Kozmodruma i video mapping na pulskom Forumu

Pulski Forum će u subotu, 25. svibnja biti u znaku elektronike i jazz zvukova zagrebačkog Kozmodruma, praćenih video mappingom umjetnika Damjana Šporčića (OBLIK3). Hvaljeni peteročlani ansambl pod vodstvom Janka Novoselića podarit će publici bogato glazbeno iskustvo koncertom ispred Augustovog hrama čija će drevna kamena konstrukcija poprimiti različite svjetlosne forme i boje.

„Ovo glazbeno putovanje započinje u 20 sati kada će najprije za DJ pult stupiti domaći vrtitelj vinila – Borut Cvajner (Vakum Records) nakon čega će mapping projekcija i animacije na pročelje hrama biti inspirirane organskom glazbom sastava Kozmodrum koju objedinjuje elektronski stil i forme preuzete iz tradicije jazz i fusion glazbe. Uz dosad objavljena dva hvaljena studijska albuma “Na tragu satelita” i “Gravity” u zajedničkom izdanju vlastite etikete Zona Muzika i PDV Recordsa, na repertoaru imaju i obrade poznatih skladbi iz svijeta elektronike koje izvode na ne tako klasičan način-koristeći bubnjeve, gitaru i klavijature proizvodeći tako „puni“ analogni zvuk“, najavljuju organizatori i pozivaju svih da se pridruže i uživaju u vizualnom performansu i glazbenoj atmosferi koja se nakon Foruma nastavlja u Galeriji Cvajner.

Događaj organizira domaći elektronski kolektiv Music After Dinner uz podršku TZ-a grada Pule. Isti je prvotno bio planiran za vrijeme manifestacije Dana grada Pule, ali je zbog lošeg vremena njegov termin promijenjen za ovu subotu, 25. svibnja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 + 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum