Predavanje Teodora Celakoskog o sudioničkom upravljanju u kulturi

Tijekom Konferencije o javno-civilnom partnerstvu i sudioničkom upravljanju u kulturi “Izazovi održivosti partnerstava temeljenih na sudioničkom upravljanju” koja je održana 21. i 22. ožujka 2019. u palači Soardo Bembo u Balama, Teodor Celakoski je održao uvodno predavanje na temu: “Sudioničko upravljanje u kulturi: sudjelovanje u razvoju lokalne kulture i kulturne politike”.

Teodor Celakoski je kulturni radnik i aktivist iz Zagreba. Njegov rad seže od koordinacije kulturnih programa, umrežavanja i kulturnog zagovaranja, do institucionalnih inovacija i političkog aktivizma, a vođen je vizijom kulture kao oblika transformativne agencije.Krajem 1990-ih, zajedno s grupom prijatelja i kolega, osnovao je Multimedijalni institut. Radeći kao platforma,te sa svojim kulturnim centrom MaMa kao spojem različitih zajednica koje se bave digitalnom kulturom,ljudskim pravima i kritičkom teorijom, organizacija je bila orijentirana na razvoj novih oblika javnog djelovanja i kulturne produkcije. Tijekom godina proizvela je različite aktivnosti i razne zajednice u novoj medijskoj umjetnosti, medijskom aktivizmu, digitalnom obrazovanju, društvenoj teoriji, hakerskoj kulturi i digitalnim zajednicama. Teodor je bio koordinator organizacije i vodio je niz ključnih projekata, uključujući Tjedan kulture novih medija i Filmski festival ljudskih prava.Godine 2001. pomogao je pokrenuti Clubture, mrežu za razmjenu neovisnih kulturnih programa u Hrvatskoj. Imao je ključnu ulogu u iniciranju Zaklade Kultura Nova, te POGON.Jedan je od glavnih inicijatora i aktivist u udruzi Pravo na grad.

Izvor

 

Leave a Reply


2 + = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum