„Stvar izbora ili zašto slušam Marčela“ – Predstava o odrastanju i hip-hop večer u klubu Kotač

Predstava “Stvar izbora ili zašto slušam Marčela” igrat će u petak, 10. svibnja s početkom u 20 sati u pulskom klubu Kotač. Gostovanje predstave organizira Udruga Pank u okviru cjelogodišnjeg programa BUTABU čiji je cilj lokalnoj zajednici približiti kulturno-umjetničke prakse koje u fokusu imaju društveno-angažiranu umjetnost, a koje uključuju sudionike u debate, suradnju i/ili društvenu interakciju.

“Stvar izbora ili zašto slušam Marčela” je predstava o odrastanju i donošenju odluka. O malom gradu i o mladim ljudima iz malog grada. O uzorima, ambicijama, o upoznavanju sebe i značaju pronalaženja svog životnog poziva. O tisućama razloga da budemo nesretni i onom jednom koji nam treba da budemo sretni.

Autorski projekt Uroša Mladenovića, nastao u produkciji Teleport teatra u suradnji s Kulturnim centrom Paraćin, predstava je namijenjena prvenstveno mladima i njihovim roditeljima, koja se na kreativan način bavi raznim izazovima s kojima se adolescenti suočavaju na svom putu osamostaljivanja. S jezikom bliskim mladima, glumci Uroš Mladenović i Željko Marković na iskren i zabavan način izazivaju samopouzdanje onih koji se nalaze pred odlukom – uzeti život u svoje ruke ili se prepustiti letargiji. Uroš Mladenović je glumac i redatelj, rođen 1987. u Paraćinu. Završio je glumu na Umjentičkoj akademiji u Novom Sadu, u klasi profesora Ljuboslava Majere, a predstavu Stvar izbora osmislio je u okviru svog magistarskog rada. Živi i radi u Beogradu, Novom Sadu i Paraćinu.

Ulaz na predstavu je besplatan, a trajanje je 50 minuta. Nakon predstave večer se nastavlja uz glazbeni program “Stara škola hip-hopa” za koju će se pobrinuti Shadow MC, Mighty Allen i DJ Kool S.

Organizator programa je Udruga Pank u suradnji s Klubom Kotač. Organizaciju projekta je financijski podržala Zaklada Kultura Nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum