XIII. Večer folklora “Kumpanija Kosirići i gosti” u Tinjanu

XIII. Večer folklora “Kumpanija Kosirići i gosti” bit će održana u nedjelju, 19. svibnja s početkom u 18 sati u Tinjanu.

Tradicionalna manifestacija povodom obilježavanja Dana općine Tinjan kojoj je cilj prikazivanje kulturne nematerijalne baštine započeti će sa svečanim mimohodom svih sudionika kroz Tinjan do šatora u kojem će se odvijati kulturni program.

Publiku očekuje bogat program uz sljedeće goste: KUD Sijač Lučko iz Zagreba, Slovenski dom KPD Bazovica iz Rijeke, Folklorno Društvo Cere iz Cera, Bošnjačko kulturno umjetničko društvo Vodnjan i Gruppo folkloristico della comunita degli Italiani Dignano iz Vodnjana, Gianluca Prelogar, Zavičajna zbirka Tinjan (Enrico Depiera) te domaćini Kumpanija Kosirići Tinjan.

U popodnevnim satima posjetitelji će moći posjetiti i Mali samanj starih zanata, dok će u prostoru stare pošte moći razgledati izložbu radova nastalih na II. likovnoj koloniji Attinianum pod nazivom „Kosiri u oku umjetnika“.

Izložba je otvorena za posjetitelje u subotu od 13 do 18, i nedjelju od 15 do 18 sati.

Nakon završetka programa u šatoru nastupa grupa Magnolija.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 4 = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum