Bloomsday 2019. – James i Lucia u Puli

James Joyce vraća se 6. i 7. lipnja u Pulu na još jedan Bloomsday, i sa sobom dovodi svoju kći.

“S udrugom Bloomsday Croatia, i ove smo godine pripremili raznolika događanja: radionice za djecu, stručna predavanja, čitanja, izložbu, pub kviz znanja, nagradne natječaje za učenike… Više o svim programima moći ćete uskoro pročitati u našem kalendaru događanja i na stranici Bloomsday Croatia. Zašto baš ime Bloomsday? Glavni lik Uliksa se zove Leopold Bloom, a radnja je smještena u drugom najvećem irskom gradu – Dublinu te se odvija na datum 16. lipnja. Taj datum je značajan za autora, Joyce je tada prvi put izašao s Norom, ljubavi svog života”, javljaju iz Gradske knjižnice i čitaonice Pula .

Festival se organizira pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Irske i Turističke zajednice Grada Pule te Ministarstva kulture RH.

“Tko kaže da ljetni odmor mora biti samo izgaranje na suncu, čitanje šund literature, Monster šilterice i “Beats by Dre” slušalice sa štandova, Ledo pomfri s najvećom maržom ikad te zakopavanje kore lubenice u šljunak na plaži? Želimo približiti “akademsko” svim ljudima bez obzira na uzrast te staviti naglasak na važnost čitanja i u današnje vrijeme nestalnog fokusa te prezasićenosti informacijama. Imaš klinca kojeg želiš zainteresirati za književnost? Želiš naučiti plesati hip hop? Želiš pokazati svoje zavidno znanje na pub kvizu i osvojiti nagrade? Želiš na glazbeno putovanje uz naše goste? Sve imamo!”, poručuju organizatori.

PROGRAM:

Četvrtak, 6. lipnja

16 sati (Središnja knjižnica): Stručni skup za učitelje i nastavnike engleskog jezika Istarske županije

19 sati (Zajednica Talijana Pula): Otvorenje i okrugli stol Ludost i kreativnost

20.45 sati (Zajednica Talijana Pula): Čitanje epizode Itaka

21 sat: Joyceovim stopama – besplatno turističko vodstvo Pulom (engleski)

21 sat (Cafe Uliks): Bloomsday Pub kviz znanja

Petak, 7. lipnja

8.30 sati / Cafe Uliks: Kava s Joyceom

11 sati / Filozofski fakultet: izložba Ples s ludilom: sputana kći Joyce

18 sati / Titov park: Joyce u čizmama – Piccoli Terremoti

19 sati / Dnevni boravak Rojc: Radionica hip hop plesa s Franjom Opačkom

19.30 sati / Središnja knjižnica: Izložba učeničkih radova: proglašenje dobitnika književnog natječaja

20.30 sati: Čitanje Uliksa u Areni

21.30 sati / Cafe Uliks: Nellcote koncert

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + 7 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum