FESTIVAL CONTAMINAZIONI DIGITALI u Italiji

Festival Contaminazioni digitali, spin off In\Visible Cities Festival_Urban multimedia Festivala, bit će održan u četvrtak 6. lipnja u Medei te u petak, subotu i nedjelju, 7., 8. i 9. lipnja u Cormonsu u Italiji. Festival organiziraju udruga Quarantasettezeroquattro te Općina Artegna i Cormons, u partnerstvu sa: Museo Ideale Leonardo da Vinci, Istituto Comprensivo G. Pascoli Cormons, udruga Momo, Teatar Vascello, Zona K, Kulturno Izobraževalno Društvo Pina, udruga Metamedij i IRES Fvg.

Fokus ovogodišnjeg izdanja nosi naziv „Leonardo: tijela i duše“. Povodom petstote obljetnice njegove smrti, festival Contaminazioni digitali posvećuje svoje treće izdanje majstoru Leonardu da Vinciju s fokusom na jednu od ključnih tema njegove produkcije: odnos između vanjštine i nutrine. Umjetnici i stručnjaci pozvani su da izravno crpe inspiraciju iz Leonardovog umjetničkog i znanstveno nasljeđa, ali i propitaju sposobnosti različitih umjetničkih i znanstvenih jezika u prikazivanju “duše” kroz materijalno predstavljanje “tijela”. Program festivala istražit će odnose između materijalnog i nematerijalnog – tijela i duše -putem izvedbi i predstava u kojima se kontaminiraju različiti jezici i tehnološka sredstva, od kazališta do plesa, od videomappinga do holografskih projekcija, od renesansne glazbe do one elektronske.

Program festivala pročitajte ovdje.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum