Izložba fanzina u Dnevnom boravku DC-a Rojc

Otvorenje izložbe fanzina kojom će se predstaviti radovi nastali na radionici ŠPUD Print Zine 2019 bit će održano, u petak, 7. lipnja u 20.30 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc.

Radionica ŠPUD Print Zine 2019 rezultat je suradnje udruge Prostor urbane kulture iz Fažane te pulske Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna. Cilj radionice bio je učenike upoznati s fanzinskim oblikom nezavisnog izdavaštva kao metode slobodnog i kreativnog izražavanja koji koristi razne medije i formate.

Voditelji radionice bili su Oleg Morović, grafički dizajner te predsjednik udruge Prostor urbane kulture te slikar i grafičar Denis Sardoz, voditelj Grafičkog odjela Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli. Na radionici su sudjelovali učenici trećeg razreda, koji će se u petak predstaviti s nastalim fanzinima. Osim gotovih fanzina, na izložbi će biti prikazani i razni materijali nastali u procesu, kao i arhiv nezavisnih publikacija Fanzinoteka.

Prostor urbane kulture namijenjen je aktivnom provođenju slobodnog vremena i oživljavanju kulturno-umjetničke scene u Fažani kontinuiranim kulturnim programima  poput filmskih projekcija, izložbi, koncerata, edukativnih radionica i predavanja.

Organizaciju programa financijski su podržali Ministarstvo kulture RH i Istarska županija.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum