Izložba Kristiana Šimića „Nemam zvuk al’imam sliku“ u HUIU galeriji

Izložba crno-bijelih koncertnih analognih fotografija „Nemam zvuk al’imam sliku“ Kristiana Šimića bit će otvorena u četvrtak, 6. lipnja u 20.30 sati u pulskoj HUIU galeriji.

„Sve je počelo 2002. godine kad mi je brat kupio digitalni fotoaparat Canon G3, nedugo nakon toga primijetio sam da su gotovo sve fotografije koje sam snimio u b&w modu. U isto vrijeme moji radni kolega počeo je „petljati“ s analognom kamerom… Nakon toga sam na brzinu kupio svoj prvi „old school“ SLR, Pentax ME s 50/1.4 objektivom – tijelo se razbilo prilično brzo, ali objektiv je živio kako bi snimio neke od mojih najomiljenijih fotografija“, navodi autor.

Za koncertnu fotografiju koristi isključivo crno-bijeli film. Umjetnike koje želi fotografirati fotografira na koncertima na koje ide poput običnog gledatelja, kojeg zanima njihova glazba gotovo jednako kao i njihovo fotografiranje na pozornici. Izvođače fotografira isključivo na koncertima na kojima  ih „hvata“ u opuštenijem raspoloženju: Dirty Three, Duke Garwood, Defheaven, Stetson, Boris, Chelsea Wolfe, Bambi Molesters, And So I Watch You From Afar, Wovenhand, Gone Bald, Handsome Furs, Overflow, Repetitor.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum