Počeli 28. Dani hrvatskog filma

Večeras (14. lipnja) su u zagrebačkom kinu Tuškanac otvoreni 28. Dani hrvatskog filma koji će trajati do utorka 18. lipnja.

Tijekom pet festivalskih večeri biti će prikazana 23 dokumentarna filma, 14 igranih filmova, 14 animiranih filmova, 16 eksperimentalnih i 39 namjenskih filmova. Svi filmovi u konkurenciji natječu se za nagrade žirija (najbolji film, režija, scenarij, gluma, montaža, glazba, kamera i manjinska koprodukcija) i za nagrade Oktavijan Hrvatskoga društva filmskih kritičara (dodjeljuju se u svih pet rodovskih kategorija) kao i za specijalizirane nagrade (Jelena Rajković, za etiku i ljudska prava, Zlatna uljanica) te za nagradu publike.

Na otvorenju je dodijeljen Zlatni Oktavijan, nagrada za životno djelo u području filmskog stvaralaštva, veteranu Bogdanu Žižiću, dok je nagradu za životno djelo u filmskoj kritici (Vladimir Vuković) dobio riječki kritičar Aldo Paquola.

 

E. L.

Leave a Reply


3 + = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum