Predstavljanje zbornika “U sjeni Velikoga rata“ u pulskoj Gradskoj knjižnici

Zbornik radova “U sjeni Velikoga rata: odraz ratnih zbivanja na život istarskog civilnog stanovništva” bit će predstavljen u ponedjeljak, 17. lipnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula.

Zbornik je nastao na temelju međunarodnog znanstvenog skupa, održanog od 13. do 15. listopada 2016. u Puli u organizaciji Istarskoga povijesnog društva. Kroz 16 znanstvenih članaka obrađuju se pitanja vezana uz do sada slabo istražene povijesne teme civilnoga života u Istri, odnosno tadašnjoj Istarskoj Markgrofoviji, ali i području zaleđa Sočanskoga fronta, kao i pitanja izbjegličkih logora u kojima su bili smješteni Istrani za razdoblja Prvoga svjetskoga rata.

O zborniku će govoriti Gracijano Kešac, prof. i dr. sc. Maja Polić te urednici, dr. sc. Mihovil Dabo i dr. sc. Milan Radošević. Organizatori su Istarsko povijesno društvo, Povijesni i pomorski muzej Istre  i Gradska knjižnica i čitaonica Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum