Roya Quartet na Lisianum Art Festivalu

Umjetnička večer Roya Quarteta započinje s programom u subotu, 29. lipnja s početkom u 20.30 sati u prostoru Zajednice Talijana u Šišanu. Gostovanje organizira Udruga Pank u okviru Lisianum Art Festivala koji obuhvaća tri interdisciplinarna kulturna događaja s ciljem obogaćivanja kulturnog života u općini Ližnjan i ponude kulturnog sadržaja stanovnicima općine i njihovim gostima tijekom ljeta 2019. godine. Svaki projekt ima za cilj poslati određenu poruku publici i produbiti ili stvoriti interes prema raznim vrstama glazbe.

Festival započinje nastupom međunarodno afirmiranog kvarteta saksofonistica Roya Quartet s projektom „Village Ladies“. Projekt na inovativan način spaja elemente folklora s modernom glazbom i zvukom saksofona, a nastaje suradnjom članica Roya Quarteta: Jovane Joka (baritone saksofon), Petre Horvat (sopran saksofon), Weronike Partyka (alt saksofon) i Betke Bizjak (tenor saksofon) Kotnik s kompozitorima iz zemalja podrijetla članica kvarteta (Poljska, Hrvatska i Slovenija). Glazbenice Roya kvarteta potiču iz različitih zemalja i kultura, što ih je navelo na istraživanje svojega porijekla, tradicije i narodne glazbe iz svojih krajeva.

Publika će imati prilike doživjeti kvartet saksofona, kojeg čine sopran, alt, tenor i bariton saksofon, čiji se sastav i specifičnost zvuka susreće na našim područjima. Pored saksofona, u projekt su uključeni i drugi instrumenti i tehnike: elektronika, vokali i tradicionalni narodni instrumenti, kao što su fujara i baraban bubanj. Program je također dopunjen i originalnim skladbama, koji su crpili inspiraciju i znanje iz narodne glazbe. Dodatnu dimenziju nastupu dodat će snimljene zvučne pozadine, a posjetitelje očekuje i poseban vizualni doživljaj s ližnjanskim pejzažima.

Organizator programa je Udruga Pank u suradnji s Miom Grozdanić i Mirjanom Đurđev. Organizaciju projekta podržala je Općina LIžnjan, Turistička zajednica Općine Ližnjan, Zajednica Talijana Šišan, Župa svetog Martina biskupa i Studija za grafički dizajn i izdavaštvo MEDIT. Ulaz na nastup je besplatan.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum