18. Glazbene radionice ARENA INTERNATIONAL

18. izdanje Glazbenih radionica Arena International održat će se već tradicionalno u Puli od 31. srpnja do 6. kolovoza u organizaciji Talijanske Unije u Rijeci i Narodnog Sveučilišta u Trstu.

I ove godine gostovat će u Glazbenim radionicama prestižni muzičari iz renomiranih svjetskih teatra i glazbenih institucija kao iz milanske „Skale“,  iz ljubljanske Opere i baleta i drugi uvaženi umjetnici i pedagozi sa talijanskih Akademija iz Milana, Novare, Venecije, Udina, Trsta, njemačkih iz Passaua, slovenskih iz Ljubljane i  Maribora te hrvatski iz Zagreba, Osijeka i Pule.

Njihov boravak u Puli i Areni International dat će priliku mladim glazbenicima, koji sudjeluju u radionicama i koncertnoj publici, mjesto susreta sa eminentnim umjetnicima bogatim glazbenim iskustvom, razmjenu znanja i poznanstva, usporedbe, kao i blisku suradnju, u individualnoj nastavi, komornoj ili u orkestru i zboru.

Tema Radionica s ciljem valorizacije i promocije istarskog glazbenog stvaralaštva posvetili smo Anotoniju Smaregli „Veličanstvena glazba istarskog kompozitora“ povodom 165. godišnjice rođenja i 90. smrti. Gostujući interpreti, umjetnici i profesori te studenti koji su prihvatili našu ideju, postali su štovatelji i promotori glazbe istarskih kompozitora.

Za održavanje koncerata odabrali smo najprestižnije lokacije Grada Pule: u prekrasnoj Katedrali, 31. srpnja u 20 sati – Svečano otvorenje s baroknim ansamblom „ReSonare Consort“; 3. kolovoza u Circolu – Zajednica Talijana- za Koncert „Un palco all’Opera“ sa opernim pjevačima iz klase Maestra Alessandra Svaba u suradnji s cijelim našim teamom profesora i polaznika Radionica; na Forumu u Europskom centru za mir i razvoj UN-a 5. kolovoza u 11 sati za „Aperitiv“ koncert i za Završni Gala Koncert, 6. kolovoza, u crkvi Sv. Franje gdje će nastupiti polaznici i profesori, komorni sastavi, zborovi- među kojima sudjeluju i najmlađi iz Vrtića „Rin Tin Tin“ i orkestar Arena International, a s gostima iz Orchestervereinigung Freyung iz Njemačke pokazujući rezultat sedmodnevnog full immersiona u glazbi.

Više informacija pronađite na službenim stranicama radionica.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 + = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum