24. Jazz u lapidariju i 58. Koncerti u Eufrazijani u Poreču

Kvartet Month of Sundays nastupat će u sklopu 24. Jazza u lapidariju u srijedu, 31. srpnja u 21 sat u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine. Mladi austrijski kvartet, koji oduševljava aranžmanima i izvedbom, donosi osvježavajući zvuk što povezuje akustiku i elektroniku. U koncertu će posebno uživati istinski poznavatelji jazza, kao i publika koja voli opuštajuće, pomalo misteriozne glazbene poslastice. Kvartet čine Alexander Kranabetter (rog), Philipp Harnisch (alt-saksofon), Ivo Fina (gitara) i Johannes Wakolbinger (bubnjevi).

Stratos Quartett nastupat će u sklopu 58. Koncerata u Eufrazijani u petak, 2. kolovoza u 21 sat u porečkoj Eufrazijevoj bazilici. Suradnja s Austrijskim kulturnim forumom iz Zagreba u Eufrazijanu donosi uvažen gudačko-klavirski kvartet. Mladi glazbenici, s obzirom na svoje raznoliko podrijetlo (Austrija, Japan, Češka), iz svojih individualnih iskustava i pristupa glazbi stvaraju svjež zajednički zvuk te neuobičajen klavirski kvartet približavaju široj publici. Kvartet čine Katharina Engelbrecht (violina), Magdalena Eber (viola), Jan Ryska (violončelo) i Mari Sato (klavir).

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum