David Rovis u Vrtnom điru Gradske radionice

David Rovis održat će performans pod nazivom „Tabula rasa“ u utorak, 16. srpnja  u 21 sat u Gradskoj radionici u Puli. Ideja za ovaj performans nastala je kroz suradnju s Gradskom radionicom na radionicama zidnog slikarstva u sklopu projekta FreeZURA.

„Rađamo se kao prazna ploča, a kroz osobnu priču, koristeći se plesom, bojom i platnom kao sredstvom izražavanja, umjetnik će ispričati što je u njegovome životu ostavilo trag. Rađamo li se kao prazna ploča ili smo slika koja započinje kao prazno platno?“, piše u opisu performansa.

David Rovis rođen je 2002. godine u Puli, a umjetnošću se bavi od djetinjstva. Aktivan je član Dramskog studija Istarskog narodnog kazališta u Puli gdje stječe osnovna znanja o glumi i pokretu, suvremenom plesu i baletu. Sudjelovao je u više profesionalno produciranih predstava, performansa i videospotova kao član dramskog studija i surađivao s različitim redateljima na više područja performativnih umjetnosti. David je upravo završio treći razred srednje glazbene škole u Puli s usmjerenjem glazbene teorije, a odnedavno se amaterski bavi i slikarstvom.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Program Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH i Grad Pula

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum