Izložba Gordane Majnarić „Šufitpuppen“ u novigradskom Muzeju Lapidarium

Otvorenje izložbe Gordane Majnarić naziva “Šufitpuppen” bit će održano u petak, 26. srpnja u 21 sat u novigradskom Muzeju Lapidarium.

„Izložba ima retrospektivan karakter i prezentira dio mojih eksponata Kuće lutaka izabranih metodom „Curator & artist choice“ s namjerom da vizualizira dio postojećeg ambijentalnog postava lutaka u istoimenoj kući u istarskom selu Gajani. Izložba u Muzeju Lapidarium je neuobičajena za Kuću lutaka. Osim replike u Ashevillu, u Sjevernoj Karolini (SAD), izložba po prvi put u ovakvom obliku gostuje, odnosno, prezentira se i prikazuje u Hrvatskoj.

„Cjelokupan fundus mojih radova, uključujući crteže, slike, objekte i instalacije u prostoru, ove potonje su, uvjetovano prilikama, “ekspandirale” i u vrt, modificirajući ga u “dvorište ruina i skulptura” koje se nalazi u Kući lutaka! To usprkos činjenici što pola stoljeća živim u Beču kao sastavni dio urbane sredine ne prekidajući svoj konceptualni ‘work in progress’ i umjetnički rad s kulturno-edukacijskim-ekološkim angažmanom započetim davnih 1980-ih godina na relaciji ‘Tu i tamo’, a zapravo konzekventno ‘Sa sobom i putnom torbom kao suputnicom’, nikad ne sumnjajući u Vremeplov i dosljedno citirajući sebe, tj. svoj kredo: ‘Ja se ne borim za bolju budućnost. Ja se borim protiv pogrešne stvarnosti“, navodi autorica.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 + 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum