Koncert LE SCAT NOIRA na Lisianum Art Festivalu

Koncert Le Scat Noira bit će održan u petak, 12. srpnja s početkom u 20.30 sati u Crkvi Sv. Martina u Ližnjanu. Le Scat Noir, kojeg čine: Natalia Abbascià – vokal i violina, Sara Tinti – vokal i klavir i Ginevra Benedetti – vokal, ženski je vokalni trio kojeg uz vokale čine i klavir i violina. Trio nastaje 2013. godine na konzervatoriju u Ferrari, gdje su mlade umjetnice studirale jazz. Od početka karijere, trio izvodi aranžmane raznih jazz standarda, skladbe talijanskih kantautora i kompozitora. Autorski repertoar spoj je triju različitih glazbenih osobnosti na koje su utjecale individualne, umjetničke razvojne pozadine. Eklekticizam, koji karakterizira način rada Le Scat Noir, zaslužan je za stvaranje njihovog prvog albuma “Aerography”. U svojim nastupima one istražuju sve boje tona i registre koje mogu proizvesti a cappella i uz instrumentalnu pratnju. Koncert je predstavljanje repertoara s albuma “Aerography”.

Gostovanje organizira Udruga Pank u okviru Lisianum Art Festivala u suradnji s Mijom Grozdanić i Mirjanom Đurđev. Lisianum Art Festival obuhvaća tri interdisciplinarna kulturna događaja s ciljem obogaćivanja kulturnog života u općini Ližnjan i ponude kulturnog sadržaja stanovnicima općine i njihovim gostima tijekom ljeta 2019. godine. Svaki projekt ima za cilj poslati određenu poruku publici i produbiti ili stvoriti interes prema raznim vrstama glazbe.

Organizaciju projekta podržala je Općina Ližnjan, Turistička zajednica Općine Ližnjan, Zajednica Talijana Šišan, Župa svetog Martina biskupa i Studija za grafički dizajn i izdavaštvo MEDIT. Ulaz na nastup je besplatan.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum