Mr. M na pulskom Downtownu

Emanuel Majetić, poznatiji kao Mr. M glazbeno je obogatio De Villeov Uspon dvanaestog dana u mjesecu srpnju, a u sklopu programa Downtown. Radi se o mladom pulskom DJ-u, članu lokalnog Arboretum kolektiva, a njegov glazbeni opus korača različitim elektronskim putovima. Gaji iznimno intenzivnu strast prema drum ‘n’ bass glazbi, iako mu najpoznatiji teren predstavlja groove.

Emanuelov unikatan potpis na sceni omogućuje njegova hrabrost zalaženje u razne žanrovske odaje, s obzirom na priliku. Tako je ovaj petak ukrasio raznim off-beat, plesnim trakama koje odišu mirisima ljeta, što je rezultiralo u zaista solidnoj večeri. De Villeov Uspon u posljednjih je nekoliko godina s pravom stekao status jedne od najatraktivnijih lokacija za večernje druženje i organizaciju glazbeno-vizualnih događanja. Nekadašnji Youth on Rise, današnji Downtown predstavlja platformu namijenjenu umjetnicima koji su željni izlaganja vlastitog rada u vanjskom ambijentu prvomajske ulice, a svakim događajem afirmira postojanje alternativne glazbeno-vizualne scene. Također, cijeloj priči doprinose i razne vizualne instalacije, za koje je od rebrandanja YOR-a u Downtown zaslužna Visualia.

Emanuelu se na bini u petak pridružio i Toni Mohorović, mladi pulski klavirist i glazbeni entuzijast s već bogatim glazbenim iskustvom realiziranim kroz suradnje s mnoštvom glazbenih skupina (Nola, Monique Monia, Cabaret itd.).

Vibra Downtowna uvijek je bila posebna, odiše bojama, šarmantnim plesnim zvukovima i predstavlja odličan kalup za razvoj perspektivnih umjetnika. Ovakve manifestacije predstavljaju jezgru ljetnog pulskog noćnog života i kao takve privlače publiku koja ga je voljna i razvijati. Ovogodišnja Downtown sezona još traje, a kako svaki događaj nosi posebnu priču – nadajmo se da će, kada je u pitanju Downtown, ona svakako i potrajati. Za slijedeće druženje pod suncem zadužen je Mirza Raimović, poznatiji kao Peacefor – mladi glazbenik, DJ i selektor iz Pule i to u petak, 19. srpnja s početkom u 20 sati.

Tekst Ivan SLIJEPČEVIĆ

Fotografije iz arhive Downtowna

Leave a Reply


+ 7 = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum