Najavljeni popratni programi 66. Pule

Već tradicionalno kao svojevrsna najava 66. Pulskom filmskom festivalu, nekoliko dana uoči početka prve projekcije u Areni u pulskim se galerijskim prostorima otvaraju izložbe posvećene filmovima, filmašima i Festivalu samom.

Prva u nizu već je u Kinu Valli postavljena izložba radova učenika prvog razreda Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, pod mentorstvom profesora Denisa Sardoza koji im je povjerio dizajnerski izazov, reinterpretaciju vizualnog identiteta 66. Pule čiji je originalni autor Marko Rašić.

Nadalje, kada je o dizajnerskom radu riječ, 11. srpnja u 19 sati u HUiU-u se otvara izložba pod nazivom „Opremio: Mihajlo Arsovski“ koja tematizira opus ovog istaknutog grafičkog dizajnera. Istu večer, no sat kasnije otvorenje je izložbe u Galeriji SKUC koja i ove će godine ima izložbu posvećenu glumici koja je obilježila jedno filmsko razdoblje, ovaj je put riječ o gostujućoj multimedijalnoj izložbi: „Sonja Savić: djevojka iz grada“.

S druge strane, večer kasnije, u 21 sat otvaranje je izložbe „Statisti“ u galeriji Makina, gdje su na fotografijama Jasenka Rasola oni koji u filmskom kadru stoje iza glavnih glumaca. MEMO muzej obogatit će svoj stalni postav dodatnom sekcijom života u Puli od 50.-ih do 80.-ih godina 20. stoljeća s elementima koji oslikavaju pojedinosti Filmskog festivala u Puli.

U MMC-u LUKA tradicionalno će drugog dana Festivala biti otvorena izložba Cinemaniac > misliti film 2019, čije je osamnaesto izdanje strukturirano u dva dijela, dvije izložbe te popratni program projekcija i razgovora, a MSUI 15. srpnja također otvara svoja vrata radovima umjetnika koji izlaže u MMC-u Luka, no ovdje s izložbom „Goran Trbuljak: Slikarstvo (45 godina neslikanja)“ koja će biti popraćena i projekcijama autorovih filmova.

Popratni program Festivala ima i svoj glazbeni dio, sa zakazanim početkom u 23.30 iz večeri u večer u Circolu Puljane i njihove goste zabavljat će: Music After Dinner, DJ Šurki, Super Funk Session, Techno Vikings, DJ Kool S, Dogma, DJ Kovač i DJ Marc JB, koji će tako popularnu plesnu terasu i ove godine potvrditi savršenim mjestom za zaokruživanje festivalskog dana.

U subotu, 6. srpnja otvara se info punkt na Giardinima na kojemu će se, svakodnevno od 9 do 22 sata, moći kupiti ulaznice i propusnice za Arenu te suveniri Pulskog filmskog festivala. Cijena ulaznice za pojedinačnu filmsku večer u Areni iznosi 25, dok komplet ulaznica za sve večeri iznosi 165 kuna. Studentima je, uz predočenje indeksa, osigurana propusnica po cijeni od 50 a umirovljenicima, uz predočenje isječka mirovine, propusnica po cijeni od 30 kuna. I višečlane obitelji ostvaruju pogodnosti uz kupovinu te imaju pravo na kupnju kompleta ulaznica za sve večeri po cijeni od 50 (po osobi) i 10 kuna za večer (za osobu). Korisnici prilikom kupovine moraju predočiti odgovarajuće potvrde o obiteljskom stanju koju prilaže roditelj ili skrbnik, a izdaje nadležni odjel pri Uredu državne uprave u Istarskoj županiji.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 6 = 14

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum