Otvorenje 24. Jazza u lapidariju s Aleksandar Dujin Orkestrom u Poreču

Otvorenje 24. Jazza u lapidariju u Poreču u srijedu, 3. srpnja nudi vrhunski glazbeni doživljaj na dvije lokacije. Vojvođanski pijanist i kompozitor Aleksandar Dujin, široj publici najpoznatiji kao pijanist Đorđe Balaševića, s orkestrom će u 21 sat na glavnom porečkom trgu otvoriti festival, a zatim za kraj večeri u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine održati i jam session.

Uvertira je to u bogat dvomjesečni program u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, koji do kraja kolovoza svake srijede, i to uz slobodan ulaz, nudi kvalitetne koncerte domaćih i inozemnih jazz glazbenika u samom središtu grada. Festival snažne tradicije održava se već 24. godinu zaredom, a posljednjih godina obogaćuje program Poreč Open Air Festivala.

Večerašnji koncert otvorenja na Trgu slobode publici će donijeti jazz repertoar u ritmu idealnom za tople ljetne večeri. Aleksandar Dujin Orkestar djeluje dvadesetak godina, publiku uvijek iznova oduševljava svojim večerima kubansko-brazilske glazbe, a uz iskusnog znalca Dujina na klaviru trenutno ga čine vokalistice Nevena Reljin i Vanja Matić Manić, Milena Jancarić na flauti, Damjan Grbac na kontrabasu i Tonči Grabušić na bubnjevima.

Već iduće srijede program se nastavlja u lapidariju, gdje će do 28. kolovoza nastupiti Zvjezdan Ružić Sextet, Organic People, Dennis Jannah iz Nizozemske, Mouth of Sundays iz Austrije, Atanasovski-Mastorović duo, Darko Jurković Charlie Trio, Branimir Gazdik Quartet te austrijsko-hrvatski duo Klaus Paier i Asja Valčić.

24. Jazz u lapidariju održava se od 3. srpnja do 28. kolovoza pod pokroviteljstvom Grada Poreča – Parenzo, Turističke zajednice Grada Poreča i Ministarstva kulture Republike Hrvatske te u suradnji s Valamar Rivijerom i Austrijskim kulturnim forumom. Svi koncerti počinju u 21 sat, ulaz je slobodan, a program dostupan na mrežnim stranicama Poreč Open Air Festivala i Pučkog otvorenog učilišta Poreč te na društvenim mrežama.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum