NONO Art Fiera u Fažani

Prvo izdanje NONO Art Fiere bit će održano u subotu, 24. kolovoza s početkom u 18 sati, u dvorištu Prostora urbane kulture u Fažani.

„Radi se o jednodnevnom festivalu koji će se ove godine po prvi puta održati u Fažani, točnije u dvorištu fažanske Kasarne. Ideja festivala nastala je iz potrebe za događajem koji povezuje i podržava lokalne autore, pruža im mogućnost prezentiranja i dobivanja javnog priznanja. Osim što nastoji potaknuti razvoj scene koja podržava domaću umjetničku produkciju, ovaj je događaj osmišljen kako bi obogatio i kulturnu ponudu lokalne zajednice“, navode organizatori.

Na festivalu će se predstaviti deset finalista odabranih putem prethodno raspisanog natječaja, a koje je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Mladen Lucić, Oleg Morović, Oleg Šuran. Odabrani finalisti su Jana Prević Finderle, Sanja Simeunović Bajec, Božidar Sekulić, Vedran Šilipetar, Lucija Mitar, Elena Apostolovski, Nataša Bezić, Maria Čurčić, Marko Vojnić i Iva Milaković. Među izlagačima biti će odabran i dobitnik otkupne nagrade u iznosu od 2.000 kuna.

Osim spomenutih finalista, na izložbi će se predstaviti i gostujući autori Denis Sardoz, Andi Pekica, Oleg Šuran, Oleg Morović, Isidora Todorić, Stefan, Schwinghammer, Leon Zuodar te Zoe Mioš.

Postav izložbe biti će situiran na otvorenom javnom prostoru u dvorištu Kasarne, gdje će se održati i popratni festivalski program. Za glazbeni program tokom dana i večeri zaduženi su DJ Kool S, Rinoma, Minolta, Baby Yogurt i Fresh New Guy, a za gastro ponudu lokalni Fažana Street Food.

Prostor urbane kulture namijenjen je aktivnom provođenju slobodnog vremena i oživljavanju kulturno-umjetničke scene u Fažani kontinuiranim kulturnim programima poput filmskih projekcija, izložbi, koncerata, edukativnih radionica i predavanja.

Organizaciju programa financijski podržava TZ Fažana kroz program Kulturno ljeto.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum