OTVOREN AUDIOART 10 – festival eksperimentalne i improvizirane glazbe

Deseto izdanje Audioarta – festivala eksperimentalne i improvizirane glazbe, otvoreno je u srijedu, 21. kolovoza na terasi u Emovoj ulici iza Arene, s posebnim koncertom elektroakustičkog austrijskog dua Klammer i Gruendler za 100 parova slušalica.

Josef Klammer i Seppo Gruendler iz Graza, improvizatori i neumorni istraživači zvuka s četrdesetogodišnjim iskustvom, pružili su publici nesvakidašnje iskustvo uživanja u vještoj i narativnoj kombinaciji elektronike i klasičnijih instrumentalnih zvukova.

Audiart festival kroz zadnjih je deset godina u Puli razvijao koncept nove glazbe šetajući se po pulskim prostorima i komunicirajući s publikom kroz različite glazbene performanse, koncerte i instalacije.

„Ponekad je akcent bio na izvedbi zvuka, ponekad na tehnologiji, intermedijalnosti i filmu, ponekad sve zajedno. Uglavnom, svaka je godina bila priča za sebe. Nakon deset godina može se reći da se trud isplatio jer je drugačiji zvuk postao dio Pule, barem na četiri dana godišnje. Galerija Makina, Galerija Cvajner, Muzej suvremene umjetnosti Istre, Srpski kulturni centar u Istri, Dom hrvatskih branitelja, Fort Casoni Vecchi, Kino Valli i Kaštel, pa čak  Zagrebački plesni centar i eter Trećeg programa hrvatskog radija, prostori su koji su rado primali program Festivala i uvelike doprinijeli da svako izdanje Festivala bude posebno i dinamično“, navode organizatori.

Program festivala proširio se i zahvaljujući suradnji s Multimedijalnim institutom MAMA iz Zagreba, Soundpainting platformom Pula, Klubom Kotač, Dnevnim boravkom Rojca i ove godine s Monoplayom – festivalom suvremenog plesa – iz Zadra.

PROGRAM 10. AUDIOARTA

Tekst i fotografije B. VINCEK

Leave a Reply


4 + = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum